Trädgårdsfest

I lördags firade min faster och farbror 30 årig bröllopsdag. Det firades hemma hos dem, i deras trädgård. Men vädret bjöd inte direkt på solsken så de hade varit smarta nog att hyra ett partytält som de värmde upp med element. Det blev riktigt lyckat!
Det bjöds på god mat, musiktävling och dans. Kusinerna hade fått tag i en tjej från stockholm som kom och visade upp magdans, sen fick vi testa på merengue, salsa, kubanska danser shit va roligt det var :) 


       


Cecilia är eld och lågor



För att jag har fått ett städkit av min mamma! :)
Vi svängde förbi kniven efter jag hämtat upp dem på arlanda och då lassade mamma på allt hon tycker att jag ska ha :P
Det resulterade i det som du kan se på bilden + en kasse med rengöringsmedel, tvättmedel mm

Så nu är jag fit for fight :) haha
Lägenheten ska få sig ett ansiktslytf!

Fredag

Vaknade av klockan 7.45 jag hade lovat att vara barnvakt idag igen, så vid halv nio infann jag mig i "OC huset"
Janne låg kvar och sov, han jobbar natt så när en annan går och lägger sig så börjar han typ jobba. så jag lovade att han skulle få sova ordentligt :)

Vid ett tiden tog vi oss in till Uppsala och jannes systers (gamla)lägenhet, där det tapetserades för fulla muggar. Hon och hennes pojkvän har bott i en studentlägenhet som de nu ska flytta ifrån. Och studentstaden beordrade omtapetsering i sovrummet.
Skälet till varför jag och Janne åkte in var för att vi skulle hjälpa till då en tvättmaskin skulle köras över till vår lägenhet. Men tapetseringen var inte riktigt klar så kavlade upp och erbjöd vår hjälp. Som tack för medverkandet bjöds det på kladdkaka och jordgubbar i systerns nya lägenhet.

Ja så nu är vi med tvättmaskin, det ska bara till att koppla in el och vatten så är det bara att tuta och köra!


Vi kom till knivsta igen vid halv sex, janne gick och tog en powernap medans jag styrde upp pizzor till oss. Sen satt vi (läs jag) och snyftade till Broarna i madison county...

Och nu sitter jag här själv, helt själv. Hela familjen är i Göteborg. jag pratade med dem nyss och fick höra att de just kommit tillbaka till hotelet efter att ha varit på liseberg....nej nu är det natt natt!

Hjärta och smärta



Broarna i Madison County, vilken film! Jag har precis sett den och jag satt och storgrät i slutet, jag kunde verkligen inte sluta. och inte långt efter filmens slut skulle janne åka och jobba...så då kom det ännu mer tårar...
Det är så mycket kärlek i den här filmen :)  För er som inte har sett den, SE DEN! ta en titt på klippet ovan vettja, en stark scen som verkligen innehåller både....hjärta och smärta
Det är visserligen lite av en tjejfilm men men :)

Tänka sig...

...att dagen bjöd på lite sommarvärme! :)

Jag har varit barnvakt åt grannpojken idag, så vi rinde en kompis och så kom kompisen och hans barnflicka hit och badade ett tag menas en annan satt i solen och njöt! härligt!!


Imorgon blir en repris på dagens aktiviteter, men på eftermiddagen åker jag in till flogsta och lägenheten....snart kan jag säga "vår" lägenhet....aja ialla fall, jag ska in och hjälpa till när vi får en tvättmaskin installerad. jippido

Nu ska jag städa lite!

Filmtips - A Mighty heart



Efter attackerna den 11:e september så ökar den journalistiska närvaron i Pakistan och Afganistan, samtidigt som stämningen blir mer våldsam, särskilt gentemot amerikanska media. Den sanna historien om hur den amerikanska journalisten Daniel Pearl blir kidnappad och hur både amerikansk militär och media samt pakistanska polisen jobbar tillsammans för att hitta honom innan det är försent är i vissa...



Janne och jag var sugna på en film här i tisdags, så efter klippningen gick vi
förbi Ica och jag fick syn på en här filmen.
Den var riktigt bra! jag tyckte den liknade serien "mord i sinnet", Oceans filmerna och "inte utan min dotter! filmen. Det är en sann berättelse och såna filmer brukar jag oftast fastna lite extra för. Men en helt klart värd film att se!

Om några timmar

Blir jag av med allt hår som jag håller på att bli galen på nu!!!

Det ska bli kanon att få klippa sig, verkligen. Och jag har fått med mig janne nu vi ska klippa oss samtidigt :)
Jag tänkte lägga upp före och efter bilder om jag hinner sen. så håll till godo! :P

Hej!

Rubrik

Chip på er allihopa!

Måste säga att jag känner av en mild släng av bloggtorka...har liksom ingen inspiration. Men jag kan berätta vad jag gjorde igår, Janne kom till mig igår morse efter att ha jobbat natt, så att få upp honom vid Cecilia-tid gick inte. Så jag upp och donade lite, fixade frukost på sängen till honom vid 12-tiden, kom in med en fin bricka, inte ens det funkade....han satt typ o sov samtidigt som han åt. :) Fick i alla fall upp honom vid halv två, då tog vi hand röda fara och åkte till flogsta, tittade till lägenheten och janne fick packa ihop lite kläder och så.
Ja passade på att ta lite mått på väggar osv, för att ja nu lättare ska kunna planera hur vi ska ha det :)

Sen vidare till Ikea för att köpa flyttkartonger, men de var slut där så det fick bli bauhaus. Jag fick ialla fall tag i mina kartonger så jag kan packa ner mina saker. det dammar so jävligt här nu när pappa river och har sig så det är ingen idé att ha saker framme. Så jag kan lika gärna packa ner allt nu.


Sen åkte vi upp till Gränby för att handla mat till mamma och på hemvägen blev janne och jag med soffbord! Som vi åkte med till flogsta diiiirket.

Så nu har vi i alla fall ett soffbord som är snyggt :)


En god människa



Katie är en läkare i 40-årsåldern som är missnöjd med det mesta i sitt liv - sin make, sina barn och sina patienter. Hon är gift med David, som är kolumnist under signaturen Argast i Holloway, och äktenskapet går på tomgång. När Katie inleder en affär med en annan man inser Katie att hon vill skiljas, men David vägrar.

Katie stannar trots allt, och David genomgår efter besök hos en helbrägdagörare en enorm förvandling. All ilska är som bortblåst och han ska nu bara göra gott. Dessa världsförbättrarplaner sätter deras relation på ännu hårdare prov.



Efter sista tentan var avklarad blev jag riktigt sugen på att läsa böcker om jag inte behöver läsa för att sedan skriva hemtenta på den eller likande, utan bara läsa för att läsa och sen lägga dem bakom mig. Den här boken hittade jag hemma i bokhyllan, men vilken deprimerande bok! Inte den bästa jag läst....

bilder från midsommarfirandet

Det blev en lyckad midsommar tycker jag, vädert var bra medans vi var vid kvarngården och fikande, senare kom det lite regn men då satt vi under tak på Håkan och Cornelias veranda så det gick ingen nöd på oss :)
jag orkade inte läga upp bilder igår så de kommer nu istället.


     
     


Nu måste jag skynda mig, för jag ska åka härifrån om en timme!!!

Ha det bra!

Hemma igen.

Så då var jag hemma igen, jag följde med Caroline hem som ska upp och jobba om 3,5 timmar, jag tycker det är ganska skönt att komma hem ett tag innan jag är dödstrött och inte vill göra annat än att hoppa isäng.

Nu har jag bäddat sängen och ska lägg mig snart. Men jag måste bara berätta en sak :)
Karin och Matilda var med och firade midommar med oss idag, och när vi ätit färdigt sill och sånt så försvinner Karin och Matilda för en lite stund, när de kommer tillbaka har de ordnat en fiskdam( detta kom som en överraskning för oss alla, då vi inte har kört med fiskdam på våra midsommaraftons firanden) och de säger att jag var välkommen att börja fiska och jag går fram och vad får jag på kroken om inte ett stort guldpaket, i det tre Sigvard Bernadotte Margrethe skålar!
Alla andra i sällskapet fick givetvis också fiska :)



Jag förståd sedan att Karin så jättegärna ville tacka alla vi som hjälp till på martins Begravning, hon har ett stort hjärta Karin!
Hon kom hem till oss dagen efter begravningen och ville ge mig en slant för att jag hjälpt till men jag ville inte ta emot några pengar. Utan jag ställde upp på begravningen som mitt sätt att visa att jag bryr mig. men när jag nu satt med en present i knät så kan man inte på samma sätt säga nej om ni förstår vad jag menar....

Midsommar

Midsommarblomster från solskenssnår jag plockar och sätter i nytvättat hår,
en stor bukett ska jag sätta i vas, för idag blir det SOMMARKALAS!


Då var det midsommar! Jag önskar mig bara en sak idag och det är fint väder!
Tänk så mycket roligare det blir om solen skiner istället för om det regnar.

Jag ska fira midsommar enligt tradition, en tradition som startades av min familj, tillsammans med två andra familjer här i knivsta. Vi samlas och åker traktor och kärra ut till kvarngården, där vi fikar, dricker bubbel och möjligen tar oss en dans kring midsommarstången.
Efter det åker vi hem till en av familjerna, i år blir det familjen Eriksson. Där vi dukar upp med massor av mat och dryck.
Jag rapporterar vidare vid ett senare tillfälle.

Jag önskar er alla en Glad Midsommar!!


Syskon



Är bra att ha!!! Visst? :) Här är mina fina underbara systrar. Kom på att det kommer att bli tomt i höst utan dem!
Jag har väl under mina år tillsammans med dem inte alltid kommit överens :P....men nu när jag vet att
jag kan räkna dagarna tills det att jag inte längre delar hus med dem så kan jag inte hjälpa att jag lite lite blödig. 
Jag känner mig att jag ärlycklig lottad att jag har så fina systrar.
Och vi har gjort mycket tillsammans, bilat genom europa två gånger. Caroline och jag sov tillsammans
på källargolvet i säkert nio månader medan hela övervåningen byggdes om. Ja herregud, det var tider det. :)


Ny väska

Jag är så nöjd med min nya väska, köpte den på stockholm standard i stockholm.
Märke: Sessún


Är du avundssjuk?


Köksrenovering på G. Fy fan va trött jag är på att bo på en byggarbetsplats!




försäkringar hit, försäkringar dit, ändring av skatten...BLÄ

SHIT POMMES va roligt det är att styra med saker som att ändra sin skatt....det ska räknas och donas, det saknas papper och tal. Så jag måste ringa kommunens lönekontor imorn och höra mig för.

Jag som trodde att det bara var att fylla i vad man tror att man ska tjäna......jo tjena! Jag hoppas verkligen att jag kan få till blanketten tills imorn så jag kan få skicka in den till skatteverket.

Sen var de det här med hemförsäkring och liv-och olycksfallsförsäkring....ska jag teckna ny hemförsäkring för mig eller kan jag och janne skrivas på samma försäkringspapper?
o hur blir det med min nuvarande liv-och olycksfallsförsäkring? tar jag över den eller tecknar jag en ny?
Suck jag vet inte....måste sätta mig in i det hela, men palla när jag går in på försäkringsbolagets hemsida och hittar information på 96 sidor!! jo ja tackar ja!! :)


Sådär ja

Nu sitter jag på jobbet, öppnade idag så jag fick lov att gå upp klockan sex!
Det var inte igår jag gick upp så tidigt ska jag säga er.
Nu har vi i alla fall fått hem bordet, ska slipa det lite sen så! :)

Jag har hittat ett soffbord på blocket ockå, ska se om jag kan få tag i ägarna så jag få åka och titta på det. Vore inte helt fel att ha ett soffbord då vi i nuläget inte har nåt.

Fint väder är det idag också, gu så mycket lättare det är att leva och vara när det inte regnar och är superkallt! Tänk om det kunde hålla i sig då vi fick fint väder på midsommar....nu är det inte många dagar kvar tills det är just midsommar....tiden går fort!!

Då åkte vi

Så nu bär det alldeles strax av till stockholm och mammas arbetskompis för att äta mat och hämta ett matbord till mig och janne :)

Hon är så snäll och ger oss ett matbord i massiv björk! Supersnajs enligt mig!

Jag lägger upp en bild på bordet när bordet finns på lönns ägor.


Nyduschad och ny....

Ibland leker livet!! :)


Gratulerar

Det är ingen vanlig dag....för det är Linneas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!
Grattis kusin Linnea på 21 års dagen :)

Lite udda dock, att födelsedagsbarnet själv är på personalfest och släkten är här för att fira Caroline.....
men allting ska inte alltid göras som det alltid görs :P
och inte nog med att vi firar Caroline på Linneas födelsedag så sticker syrran mitt i maten för att åka in till kungsträdgården att dansa till ett nummer av Robert Wells!'
kl 23.30 sändes det på tv!

Jag blev också uppvaktad, av mina gudföräldrar och jag fick en elvisp! Det är alltid bra att ha, tror jag!

Tråkigt att Sverige inte höll ställningarna i matchen och Spanien vann. Här satt vi med fotbollströjor på och färg i ansiktet
tack o hej
        

Godis är gott :)

Själv framför datron med en godispåse...ibland har man det bra :P
Resten av familjen sitter vid tv:n och tittar på fotboll. Alltså nog för att ja gär intresserad av fotbolls EM men inte alla matcherna va? Det räcker med Sveriges matcher för mig!

Istället har jag suttit och tittat ut lite olika ställen jag vill gå till i imorn när det bär av till Huvudstaden. )
Hoppas Hoppas att vädret är med oss så vi slipper regn, hatar regn! Tror jag ska gå in på smhis hemsida nu och titta hur lördagsvädret ser ut. 


Hoppas ni alla har det bra en kväll som denna!
Jag får önska alla en trevlig helg!




Cillan goes fritidsfröken

Cillan goes fritidsfröken hela sommaren....

Sådär ja, ännu en arbetsdag avklarad. Idag var det lite maxat faktiskt....men det gick bra! Det är så fina barn vi har :)

I morgon bitti bär det av till Segersta skolan 8.45 för sommarmöte, så då visar det sig hur mycket jag får jobba resten av sommaren. Jag måste säga att jag är lite ovan med att gå upp och arbeta såhär så jag är helt slut när jag kommer hem. Jag är trött så jag mår illa nu faktiskt, så jag ska ta mig till sängen och sova ordentligt! jag vill vara lite piggare till helgen för jag och Janne ska åka till Stockholm på lördag, jag ska bjuda honom på mat på Östermalmshallen har jag lovat ( det är en fördelsedagspresent från mig som vi inte har fått till förrän nu) Vi hade också tänkt gå runt och titta, planera och drömma kring vår lägenhet och vårt liv som vi ska starta tillsammans :)

Efter Sthlm så ska vi fira Caroline som fyllt, med släkten. Hon fyllde för rätt länge sen men det har vi inte heller styrt upp förrän nu. och så spelar ju Sverige sin andra match på lördag!!! alltså jag är inget fan av fotboll annars men jag tycker det ät rätt kul att titta på när landslaget spelar. Så då kan man inte vara lika trött som jag är nu...


"nej det gååååår inte"


God natt

EM

Nu ska jag bänka min framför tv:n
Måste ju stötta Sverige vidare i detta mästerskap.......




Hoppas det inte blir regn imorn på Olivias skolavslutning

Garderob

Jag är inne på Ikeas hemsida och tittar på garderober. Vill hitta nån snygg att ha i lägenheten i höst.
Men jag hittar ingen...de hade inte så många modeller på nätet....ska försöka leta upp katalogen som ska ligga här nån stans.

Vore ganska så najs med lite nytt iaf. inte bara sånt som vi fått av folk.

Jag ska fortsätta leta katalog nu!


Bullar

Det doftar kanel-och vaniljbullar i hela huset. Nästan så att ni skulle kunna känna doften om ni anstränger er lite :)
Det är syster, hon bakar bullar, bullar i mängder :)

Hon har bjudit in en vän så de ska ha bullkalas nu. Jag avstår tror jag....måste tänka på figuren....hahaha

Sommarjobb

Så då har startskottet gått för mitt sommarjobb!!
Jag jobbar på skolan brevid mig, Gredelby skolan två veckor nu, sen får vi se vad sommarmötet på segersta säger, hur många veckor jag får jobba där. JAG TAR ALLT JAG KAN FÅ!

Det kostar att flytta har jag insett :)  Jag har spanat in en byrå jag vill ha, sen så ska vi piffa upp Jannes lägenhet med gardiner, mattor, blommor, tavlor osv och även det kostar. Så jag behöver alla pengar som jag kan få :)

Nu har jag precis ätit mat, sill, färskpotatis, ägghalvor, det var grejer det! så nu ska jag ta och duscha och sätta mig framför tv och bara njuta av att jag inte har skolarbete som hänger över mig....



Imorn spelar Sverige sin första match också, den måste jag titta på! VIlka spelar de mot? Äre Grekland? ja jag tror det. :P

Tack o hej

Majvor

Grattis Mormor på namnsdagen!!

Bara så att du vet så var vi ute på landet idag, Mamma, jag, Caroline och Olivia och såg till huset.




Mellansjö-middag

Igår kväll åkte Olivia, mamma och jag till familjen Von Zweigbergk för att äta rester efter Ebbas studentmottagning.
Det smakade mycket bra med mat ska jag säga er :)
Sen fastade vi framför tv och adtrid lindgren filmer som familjen köpt, madiken och saltkråkan
jäkligt bra filmer det där, jag kommer ihåg när de gick på tv när jag var liten.
VIlken skillnad från de barnprogram som sänds nu.....
Det var ju helt klart bättre förr :)

Efter maten grillades det marshmallows :)


Tiger Lou



Den här sången måste ni bara lyssna på....den är så BRA!

Öregrund

Vilken dag! vilken kväll!!

Jag och Janne åkte till Öregrund vid sex-tiden. Kom fram till ett lungt Öregrund med måttligt med folk,nästan helt vindstilla så vattnet var alldeles spegelblankt.

Vi gick runt och tittade lite, träffade en bekant till janne och satt i solen.
Åt gjorde vi också, pizza blev det och det smakade super...strunta i allt vad onyttigt heter och bara njuta av att det är sommar nu!!

kvällen slutade vid på klipporna, tittande ut över klippor, havet och ett antal studenter som var ute och firade :)

                  

Sommarlov :) wie

Nu är det sommarlov även för mig!!
skickade in min tenta i morse så nu är det sommar sommar sommar :)

Nu är jag i Gimo och Janne och jag ska fira mitt sommarlov med att åka till öregrund ikväll och äta, det ska bli riktigt mysigt.

Jag väntar på att att chefen för folktandvården i uppsala ska ringa, har riktigt lackat på deras sätt, nu ska vi se om det hela går att lösa......

på återseense

Lupe Fiasco



Här har vi en riktigt bra låt!
eller vad sägs?


God natt

Nu lägger jag ner för idag. Sitter med grus i ögonen, känner mig lite sliten och hungring faktiskt.....så nu blir det sängen.

Tänker på stackars söta fina Janne som ska gå upp 3.5 timmar för att dra till jobbet.

God natt på er allihopa!

Jag vill ha sommarlov!!!!!

Tjohej va roligt det är med hemtenor!!!!
Nja det var väl att ta i kanske :) Nu är jag bra jävla less på den här skiten.
Jag har alltså tre frågor att svara på, en fråga till varje bok vi haft i kursen. Jag har svarat på fråga ett, kommit halvvägs på fråga två och har fråga tre kvar att göra. tack o hej.... ( Tentan ska vara klar 15.00 på torsdag)

Det är sjukt svårt att slita sig från vädret och allt annat som sker fina dagar som dessa för att gå in och sätta sig framför datorn för att skriva....

Sommarlov vore inte helt fel :)


Mys

Tack för jättefina dagar tillsammans med dig Janne!!
Tack för alla badminton-matcher ( jag vann ingen av dem) tack för mys vid poolen, trippen till sigtuna igår, för att alla kvällar jag får gosa ner mig brevid dig i sängen.
Du är underbar jag vill vara nära dig jämt !! I augusti så blir det så iaf  wie!! :)

Igår samlades hela familjen till middag, kyckling, potatis, varma grönskaer och vattenmelon och grönsallad

Tyckte gårdagen bjöd på så många fina stunder så kameran åkte fram :P

Nedan fööjer några bilder tagna av ingen annan än Cecilia Lönn.



         

Martina

Min msn har krånglat de senaste dagarna, nu fick jag äntligen till det och vem är online om inte MARTINA!! Det var inte igår jag pratade med henne!
 Det är lika kul varje gång att höra ifårn dig martina,
att få höra hur du och emanuel har det där borta! :)

när du kommer hem blir det inflyttningsfest!
Med plastsugrör i alla dess färger, papperstallrikar godis och ett glatt humör

Viösst??




Sommar sommar sommar!!

Igår hade vi det riktigt mysigt....vilket väder!!
Det är så mysigt att få gå runt o stöka...se ut som ett stök också :)

Idag kör vi lite på samma tema. Janne åkte in till stan ett tag, han skulle göra en synundersökning och köpa lite saker, när han kommer tillbaka förslyttar jag mig från datorn till solen och bara slappar. Nu är det inte många dagar kvar till även jag får lov från skolan!!! På torsdag kl 15 ska hemtentan vara inne, sen så!!!

Som sagt, idag ska jag få en fråga klar av tre. Sen ska jag inte göra nåt mer, bara slappa :)

Lyssna!


Kanoners

Vilket väder!!! klockan är sex o det är riktigt varmt fortfarande!!!
Vi ska grilla egna hamburgare ikväll,  det ska bli riktigt gott.

Det blev inte så mycket ligga still och sola idag, jag låg en stund men jag pallar inte när det blir för varmt så jag for runt på tomten och klippte gräset, hjälpte pappa göra rent i poolen. Mamma hade köpt ett badmintonset men nät ä grejer så det smällde vi upp, lite spel fick vi också till :)


Nu har vi kollat på Sverige - Ukraina, janne stannade vid eftersnacket, jag har satt mig här vid datron för att skriva några rader på min hemtenta.




Sommar o sol....

Janne är på ingång....planen för dagen är att lägga oss på varsin solsäng och sola, umgås och titta på mina föräldrar som fixar och donar med det mesta :) haha

Poolen som har legat i ide sen förra sommaren ska idag få komma till liv...vintertäcket åker av!
Men det blir inte badvänligt förrän om nån dag...det ska i med kemikalier och pumpen ska igång.

I torsdags fick jag hemtenta...sista tentan nu innan det är över. Hemtenta i kultursociologi!!! Jiiippe va roligt....not...inte när det är sånt här fint väder ute.....

Paradis a la Lönn´s  :P

RSS 2.0