Typiskt

Igår kväll började min hals att göra ont. Jag vaknade inatt flera gånger av att det gjorde sååååå ont och imorse kunde jag knappt prata....och nu sitter jag här.. i knivsta och halsen gör fortfarande så sjukt ont, det skulle kunna vara halsfluss så det forsta jag gör imorgon bitti är att ringa vårdcentralen!

Fy fan va typiskt det är att jag ska bli sjuk och dålig nu när jag har fått julledigt.....idag är jag bitter!!!!
hoppas ni som läser är friska och krya och att ni får vara det hela julen!

- cecilia


Lördag

Så skönt att inte behöva vakna av en klocka på morgonen! I lördags kom min familj hem till oss på mat. Det känns forfarande lite konstigt när de kommer på besök, jag vet inte... men det blir mer "på rikitigt" att jag inte bor hemma längre. Jag kan fortfarande tycka att det är jobbigt när hela familjen har varit här och vi har haft det trevligt och sen åker alla! Jag väljer mig kanske vi det om ett tag.

Vi bjöd familjen på förrätt som bestod av serranoskinka, mozzarella och fikon. Huvudrätten blev torskryggfilé med blåmussel och kräftsmörsås. Egentligen skulle de vara gösfilé men vår ekonomi tillät inte de så det fick bli torsk och det smakade kanon! Receptet till huvudrätten hittade vi i tidningen bolaget.

Ingredienser för 4 personer
800 g potatis, skalad
400 g gröna brytbönor, sockerärter och bondbönor
1 kg färska blåmusslor
400 g gösfilé
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
140 g kräftstjärtar
3 msk hackad persilja
100 g smör
1 lime (saften)
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Fredag

I fredags var det knivsta och jobb som gällde, när jag slutat kom Janne och hämtade upp mig och så åkte vi hem till mina föräldrar och väntade för Janne skulle nämnligen hämta upp sin syster på arlanda lite senare. Väl där och på väg hem med alla i bilen fick vi punktering och utan domkraft fick vi låna till oss en på parkeringen och byta till reservhjul och puttra hem i 80 km/h.....inte så kul....

Jag hade stämt träff med Marina för att byta juklappar...det blev lite senare än tänk men mycket trevligt!

over and out

Jullov!!!

Äntligen har jag fått jullov :) Hade mitt sista schemalagda i skolan i onsdags,så i torsdags kan man säga att jullovet började. Då tog jag och Janne oss till Örnsköldsbro och frabriksbutiken för att inhandla julklappar. Jag hade iof köpt alla mina klappar men janne hittade några. Han köpte en jättesöt genomskinlig liten marimekko skål till mig :) 


Önskelista

Jag tänker såhär, om jag lägger ut min önskelista på bloggen så kanske det underlättar när släkt och vänner frågar vad jag önskar mig :) ja nej jag vet, det kanske inte alls underlättar men jag smackar upp den här iaf.



Ett bidrag till en ny säng skulle inte sitta helt fel. Vi skulle verkligen behöva en ny säng då vi inte får plats med sängbord vid sidan av sängen...ingen höjdare ska jag säga er! :)


En matberedare skulle underlätta sååå mycket!



En sån här vill jag verkligen ha, skärbrädan vi har nu är bara konstig.



En sån här mateus skål har jag önskat mig i flera år,
de är så fina, jag vill ha en sån så har har nåt fint att lägga
upp typ potatis eller likande i.

Önskat mig kläder, filmer och böcker också,  jag kan inte bara önska mig vuxensaker. Nej det går inte!


2:a advent

Tiden går så fort,shit det är redan andra advent... men det är som det brukar...december månad bara springer förbi i all hast. Men det är bara för mysig tid, alla tända ljus och fina blommor! o jag älskar det :)

Idag stod lussebak på schemat, jag gjorde en lussekrans och vanliga lussekatter  
Vi köpte ett fiffigt plåtställ idag på maxi, gud i himlens milda parader vad de underlättar när jag bakar!

Kransen smakade kalas men utseendet....sådär...jag skyller på att jag aldrig gjort lussekrans förrut.

Julbaket samspelade med kvällens middagsmål. Jag och Janne bjöd Jannes mamma, pappa, syster och pojkvän på advents middag. det blev en supergod förrätt med fikon, serranoskinka och mozzarella efter det lax med pressad potatis och slutligen kaffe, after eight och mina lussekatter. Det blev en riktigt lyckad tillställning :)

Mina mateustallrikar blev super duper fina, det är så roligt att få ta fram dem.





Jannes förrätt.


Kändis?

Idag kan man hitta mig i både unt och unt.se :)
I tisdagas kom en reporter till skolan för att intevjua blivande förskollärare  ang förskollärarbristen i Uppsala kommun.
Klicka på länken så kommer ni till artikeln eller kolla i tidningen.



http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=837034,00.html


Over and out!

Julmys

Tiden går fort som man brukar säga.. det har redan varit första advent. Jag har adventspyntat i lägenheten det blev så fint :) här får ni lite bilder på mina underverk :)


 
Vår mycket fina dörrkrans som jag köpte på adventsmarkanden i lördags.

Vår adventsljusstake som jag pyntat och donat med :)

Vårt vardagsrum ( jag hade inte fått till all adventspyntning på det här kortet)

RSS 2.0